2014-02-26 13:08:30• hírek • MTI

Huntelaar is, Drogba is volt csapata ellen

Mind Klaas-Jan Huntelaar, a német Schalke, mind Didier Drogba, a török Galatasaray sztárfutballistája olyan csapat ellen lép pályára a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős sorozatának szerdai folytatásában, amelyben már játszott pályafutása korábbi szakaszában.

A 30 éves holland csatár 2009-ben volt a Real Madrid alkalmazottja, s már csak azért is készülhet kettőzött erővel egykori együttesével szemben a gelsenkircheni első BL-ütközetre, mivel légióskodása a spanyol királyi gárdánál mindössze nyolc hónapig tartott, és bár 20 meccsén nyolcszor eredményes volt a blancók színeiben, összességében sikertelennek tekinthető madridi szereplése.

"Mindent megtettem annak idején, hogy állandó helyet harcoljak ki magamnak a Realban, de hiába, nem kaptam meg az esélyt" - nyilatkozta a szerdai csata előtt Huntelaar, aki a madridiaktól Olaszországba, az AC Milanhoz szerződött, majd 2010-ben csatlakozott a Schalkéhoz, amely Szalai Ádámot is foglalkoztatja - éppen a holland csatár cseréjeként, többnyire pár perces lehetőséget adva csupán a magyar válogatott támadónak. Gyaníthatóan a Real Madrid ellen sem kap majd érdemi feladatot Szalai, mert a Schalkénál elsősorban Huntelaartól várják a gólokat a szerda esti vendéggel szemben is. A holland játékos, aki 67 mérkőzésen 40 gólt szerzett eddig a gelsenkircheniek futballistájaként, négy hónapot hagyott ki a múlt év végén makacs térdsérülése miatt, s csak idén január közepén tért vissza a pályára. Azóta viszont a tabella negyedik helyén álló csapata nem kapott ki a Bundesligában, négy győzelem és egy döntetlen a bő egyhavi mérleg.

A párharcnak mégis a kilencszeres BEK/BL-győztes Real Madrid az esélyese, s már az első mérkőzésen, látogatóként is megszerezheti mindhárom pontot. Szemben ugyanis a Schalkéval, amely nagy nehézségek árán jutott túl a csoportselejtezős szakaszon - példának okáért a londoni Chelsea-től mindkét összecsapásukon 3-0-ra kapott ki -, a spanyol elitcsapat összesen két pontot hullajtott el, miközben 20 gólt szerzett, s az összes sorozatot tekintetbe véve legutóbbi 26 meccsén nem talált legyőzőre. Viszont a statisztika tartalmaz figyelmeztető adatot is: a Real tudniillik korábbi 25 németországi kiruccanása alkalmával csupán egyszer tudott nyerni, míg 18 alkalommal vereséggel volt kénytelen távozni.

A szerdai másik BL-találkozón Didier Drogba angol excsapata, a Chelsea ellen szerepel, mégpedig első ízben azóta, hogy az együttes, éppen az ő döntőbeli büntetőjével diadalmaskodva, Bajnokok Ligáját nyert 2012 májusában. A 35 éves elefántcsontparti csatár - aki 2004-ben igazolt Londonba, s a Kékek futballistájaként 69 európai kupamérkőzésen klubrekordot jelentő 34 gólt termelt, összesen pedig 226 fellépésén éppen százszor volt eredményes - rövid kínai kitérő után 2013 januárjában írt alá a török bajnokhoz. Az isztambuli mérkőzés előtt a Chelsea portugál vezetőedzője, José Mourinho csupa szépet és jót mondott egykori játékosáról, de azt is hozzáfűzte: "Nagyszerű emberről van szó, akit szeretünk és tisztelünk mint igazi legendát, ám a mérkőzés idejére megszűnik a barátság."

A Galatasaray olasz mestere, Roberto Mancini, aki a Manchester City edzőjeként négy angliai idényben szerezhetett kellő tapasztalatot a londoniakról, bevallotta: tart a szerdai riválistól. "Nagyon jól ismerem a Chelsea-t, igen nehéz lesz ellene játszani" - mondta. "Ráadásul már az kisebbfajta csoda volt, hogy továbbjutottunk egy olyan csoportból, amelynek a Real Madrid és a Juventus is tagja volt. Hogy most megint képesek leszünk-e hasonló csodára, nem tudom, de az bizonyos, hogy megpróbáljuk."

Bajnokok Ligája nyolcaddöntők, első meccsek

Schalke - Real Madrid 21.45 DigiSport1.hu , DigiSport1.ro, DolceSport1
Galatasaray - Chelsea 21.45 DigiSport2.hu, DigiSport2.ro, DolceSport2

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: